Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávka řešení softwarových videokonferenčních klientů (H.323/SIP) – projekt eIGeR
Odesílatel Vojtěch Široký
Organizace odesílatele CESNET, zájmové sdružení právnických osob [IČO: 63839172]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.06.2013 22:46:50
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Vážení dodavatelé,
dne 20. 6. 2013 byly ze strany jednoho z dodavatelů vzneseny dotazy k zadávacím podmínkám této veřejné zakázky. V souladu s ustanovením § 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“) zadavatel tímto uveřejňuje odpovědi na tyto dotazy – dodatečné informace k zadávacím podmínkám předmětné veřejné zakázky (viz příloha této zprávy, část A.).
Vzhledem k množství a důležitosti některých dodatečných informací se zadavatel zároveň rozhodl prodloužit původně stanovenou lhůtu pro podání nabídek (taktéž viz příloha této zprávy, část B.).


Přílohy
- eIGeR-SW-klienti_dodatecne-informace_01_25-06-2013.pdf (126.08 KB)

Původní zpráva

Datum 20.06.2013 15:36:10
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Po důkladném prostudování zadávací dokumentace jsme narazili na některé body zadání, kde bychom uvítali jejich upřesnění ze strany Zadavatele. Soupis konkrétních dotazů uvádíme níže:

Vlastní dotazy:
Dotaz č. 1
Zadavatel požaduje odevzdání nabídky uchazeče s tzv. Krycím listem a je uvedeno co by měl tento obsahovat. Má Zadavatel k dispozici nějaký jednotný formulář/formát pro Krycí list nebo je uchazeč povinen si jej sám vytvořit?

Dotaz č. 2
Zadavatel požaduje odevzdání cenové nabídky uchazeče v tzv. položkové struktuře na základě Přílohy č. 1. Má Zadavatel k dispozici nějaký jednotný formulář/formát popř. alespoň požadovanou strukturu položkové cenové nabídky nebo je uchazeč povinen si ji sám vytvořit?

Dotaz č. 3
Jaký je časový harmonogram pro realizaci testů a pro finální nasazení řešení?

Dotaz č. 4
Otázka 6 v binární srovnávací tabulce požaduje 75 současných hovorů (150 spojení). Jedná se o 75 point-to-point spojení tj. je požadováno 150 současně připojených a komunikujících uživatelů, nebo 75 současně připojených a komunikujících uživatelů?

Dotaz č. 5
Vyplývá požadavek na podporu IPv6 z provozních důvodů (tj. někteří klienti již mají možnost pouze IPv6 konektivity)?

Dotaz č. 6
Pokud nevyplývá z momentálních provozních požadavků a oba protokoly zatím v síti CESNETU žijí vedle sebe, kdy se plánuje přechod na čistě IPv6 komunikaci?

Dotaz č. 7
Co se týká podpory IPv6, je jeho podpora požadována ihned od okamžiku rolloutu projektu, nebo stačí jeho budoucí podpora zakotvená v oficiální roadmapě výrobce s pevně stanovenými daty jeho podpory?

Dotaz č. 8
V příloze 1 je uvedeno, že SW klienti musí komunikovat s H.323/SIP infrastrukturou CESNET (popsanou výše) buď přímo na protokolech H.323/SIP nebo pomocí bran do H.323/SIP jež jsou součástí dodávaného systému. V binární srovnávací tabulce je však uvedeno (otázka 7), že řešení umožňuje komunikaci prostřednictvím SIP i H.323 (včetně překladu) a zabezpečenou komunikaci (šifrování). Je otázkou 7 myšleno to, že SW klienti se musí být schopni spojit se stávající SIP/H.323 infrastrukturou a to buď přímo, nebo prostřednictvím bran a to jakou signalizaci používají SW klienti vůči svému registračnímu serveru není hlavní předmětem této otázky?

Dotaz č. 9
Otázka 7 v binární srovnávací tabulce požaduje komunikaci H.323/SIP vč. překladu. Co je myšleno tím "překladem"? Je to skutečnost, že řešení umožňuje jedné větvi v end-to-end komunikaci používat například SIP a druhé H.323? Co když SW klienti v nabízeném řešení nepoužívají ani SIP, ani H.323. V tomto případě nemůžeme mluvit o překladu mezi SIPem a H.323, nebo naopak, ale spíše o překladu ze signalizačního protokolu, který používají SW klienti buď do SIPu, nebo do H.323. Pokud tedy klienti nebudou používat SIP, nebo H.323, považuje se za splněné, když řešení bude umožňovat překlad mezi signalizačním protokolem, který používají SW klienti a SIP/H.323?

Dotaz č. 10
Podobné platí i pro IPv4 a IPv6 překlad. Co je tímto požadavkem myšleno? Je to skutečnost, že řešení umí komunikovat jak do IPv4, tak do IPv6 světa?

Dotaz č. 11
Vlastnosti softwarových videokonferenčních klientů – Mobilní platformy:
- požaduje se podobně jako u desktopových klientů podpora asymetrického datového připojení (aka. ADSL)?
- Pakliže ano, výsledná kvalita obrazu bude velmi závislá na pásmu, které je k dispozici a CPU daného mobilního zařízení. Toto má vliv na odpověď na otázku 30. Je v pořádku, když uvedeme minimální požadavky na pásmo a CPU?

Dotaz č. 12
V případě, že řešení bude založeno na VmWare ESXi platformě, lze předpokládat, že požadovaný hypervizor o požadovaném výkonu (CPU a paměť) bude poskytnut CESNETem?