Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávka řešení softwarových videokonferenčních klientů (H.323/SIP) – projekt eIGeR
Odesílatel Vojtěch Široký
Organizace odesílatele CESNET, zájmové sdružení právnických osob [IČO: 63839172]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 02.07.2013 12:11:24
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Vážení,
dne 1. 7. 2013 byly ze strany jednoho z dodavatelů vzneseny dotazy k zadávacím podmínkám shora uvedené veřejné zakázky.
V souladu s ustanovením § 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“) zadavatel tímto uveřejňuje odpovědi na tyto dotazy – dodatečné informace č. 2 k zadávacím podmínkám předmětné veřejné zakázky. (viz příloha této zprávy)


Přílohy
- eIGeR-SW-klienti_dodatecne-informace_02_02-07-2013.pdf (123.00 KB)

Původní zpráva

Datum 01.07.2013 12:27:15
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Dotaz č.13:
=============
Příloha 1 zadávací dokumentace, kapitola "1. Kapacita a funkcionalita". V odstavci 3 jsou uvedeny požadavky na řešení, které komunikuje přímo protokoly H.323/SIP. Je zde uvedeno, že "Signalizační servery musí mít kapacitu minimálně 75 současných hovorů (150 spojení) s možností dalšího rozšíření". Je tedy požadováno, že řešitel v rámci této varianty řešení je povinen dodat dalších 150 MCU portů nad rámec již existujících X MCU portů v existující infrastruktuře (MCU Cisco), nebo k X MCU portům v existující infrastruktuře (MCU Cisco) přidat dalších Y portů tak, aby výsledný počet dal dohromady 150 HD portů?

Dotaz č.14:
=============
Bylo by pro lepší transparentnost možné uvést stávající počet, HD (720p30) MCU portů, kterými Cesnet v současné době celkem disponuje?

Dotaz č.15:
=============
Příloha 1 zadávací dokumentace, kapitola "1. Kapacita a funkcionalita". Odstavec začínající "Pokud SW klienti komunikují přímo protokoly H.323/SIP..." specifikuje požadavky nativní H.323/SIP varianty řešení, zatímco odstavec začínající "V druhém případě, tedy pokud dodávané řešení vyžaduje brány..." specifikuje požadavky na řešení s branami.
Není úplně jasné, zda další odstavec, začínající "Toto řešení musí obsahovat i vlastní signalizační servery..." se vztahuje pouze k variantě řešení s branami, nebo k oběma, tj. nativnímu i bránovému. Prosíme o upřesnění.
Plné znění tohoto odstavce je: "Toto řešení musí obsahovat i vlastní signalizační servery, které musí řešit připojení klientů za překladem adres (NAT/firewall traversal), řešit komunikaci přes IPv4 i IPv6 (včetně překladu) a zabezpečenou komunikaci (šifrování). Signalizační servery musí mít kapacitu minimálně 75 hovorů (150 spojení) uvnitř systému s možností dalšího rozšíření. Jeden hovor je v tomto případě dvoubodové spojení dvou SW klientů registrovaných na dodávaném signalizačním serveru. Spojení hovoru přes brány nekonzumuje další hovor/spojení. Systém musí umožnit fungovaní alespoň deseti současných virtuálních místností pro vícebodová spojení pro minimálně 15 účastníků v jedné místnosti. Celková kapacita vícebodových místností na systému v jeden okamžik musí odpovídat limitu počtu hovorů (spojení). Vícebodová spojení musí být realizována pomocí dodaných prvků."